Blog Cikgu BM alternatif mempelajari Tatabahasa Bahasa Malaysia serta tips menguasai Bahasa Malaysia, Blog Cikgu BM berkongsi penggunaan tatabahasa, Ejaan, Kata Sendi dan karangan UPSR yang betul untuk murid Sekolah Rendah serta anda yang ingin membetulkan kesalahan penggunaan tatabahasa Bahasa Malaysia.

Sabtu, Ogos 22, 2015

Kebaikan Mengikuti Kelas Tambahan

Pengenalan 
- Kelas selepas waktu pembelajaran formal di sekolah - percuma dan berbayar - kelas untuk peperiksaan UPSR , PT3 , SPM dan STPM

Isi Penting

1.Menambahkan pemahaman sesuatu subjek - Subjek di ajar guru tidak sempat di habiskan semasa pembelajaran formal - pelajaran yang tertinggal di ajar melalui kelas tambahan. 

2.Meningkatkan penguasaan teknik menjawab soalan peperiksaan -biasanya kelas tambahan berfokus kepada peperiksaan-latih tubi soalan peperiksaan-guru akan mengajar teknik menjawab yang berkaitan subjek diajar.

3.Mengisi masa lapang dengan aktiviti yang berfaedah- tidak akan membuang masa dengan menonton televisyen, bermain permainan video dan bersembang dalam talian seperti 'Whatsapp' dan 'Facebook'.

4.Kelas tambahan percuma di sekolah  -diajar oleh guru mereka sendiri - menjimatkan kos perbelanjaan ibu bapa - secara tidak langsung membantu meringankan bebanan kewangan ibu bapa murid.


Penutup 

Kelas tambahan banyak kebaikan - murid perlu manfaatkan - ibu bapa galakkan anak-anak mengikut kelas tambahan- untuk kejayaan murid itu sendiri.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan